Hizmetlerimiz

Drenaj Neden Yapılır ?

Tarih: 04/11/2015

Drenaj, yapı ve çevresindeki istenmeyen fazla suların uzaklaştırılması işlemidir.

Drenaj Neden Yapılır ?

İnşaat yapım esnasında, arazide bulunan ya da yapıların bahçeleri sulanırken yapıya zarar verecek su, drenaj borusu vasıtası ile toplanarak uygun seviyede bulunan, logara veya depoya boşaltılarak yapıya vereceği zarar bertaraf edilebilir.

 

Drenaj Nerelerde Kullanılır ?

Tarımda, halısahalarda, madencilik sektöründe, yol inşaatlarında, perde duvarlarda, bina bodrum katlarında, bina çevresinde yani istenmeyen ve zaralı suların bulunduğu ortamlarda drenaj sistemi çok faydalı ve önleyici - koruyucu olarak  tercih sebebidir.

Drenaj sisteminin bir amacıda kurutmadır. Yani drenaj yapılan toprak seviyesinin havalandırarak toprakta bulunan nem ve rutubeti önlemesidir. Drenaj sisteminin bir faydası ise zeminde bulunan suyu tahlilye ederek donmasını önlemektir. Çünkü donan su genişler ve bulununduğu yerdeki yapı temeline zarar verebilir.

Drenaj sistemini gerektiren fakat drenaj bulunmayan bina ve yapıların bodrum katında rutubet, nem ve küflenme sorunları yaşanmaktadır. Drenaj sisteminin olmamasının bir dezavantajı da  yapıdaki betonun su alması, beton içindeki demirle temas ederek demirin paslanmasına ve zayıflamasına sebep olmasıdır.

Bir diğer husus ise drenaj borularının tıkanmasıdır. Drenaj boruları tıkandığı zaman toprakta bulunan suyun tahliyesi yapılamaz ve drenaj tesisatı görevini yerine getiremez. Bunun için drenaj boruları zaman zaman temizlenmeli ve bakımı yapılmalıdır. 

 
 
7/24 Destek Hattı

+90 536 859 85 05

Çözüm önerilerimiz için bizi arayın

Müşteri İletişim Formu